+32 (0)2 895 67 90 info@in2cloud.be

PC SoftPhone

Hoe installeer ik de PC Softphone

Opmerking: Bij installatie van de PC Softphone op een Apple toestel, moet er via “Settings – Security” expliciet toestemming gegeven worden aangezien de PC Softphone applicatie van ‘onbekende uitgever’ is.  Het zal anders niet lukken deze app te installeren / verifiëren op een Apple toestel.

Er zijn 2 manieren om een PC Softphone aan een account toe te voegen:

1. Nodig Gebruikers uit om de PC Softphone te downloaden

Gebruikers kunnen per e-mail worden uitgenodigd om de PC Softphone te downloaden en te installeren op hun toestellen. Dit kan op 2 verschillende manieren: Gebruiker per Gebruiker of voor alle Gebruikers van dezelfde account tegelijk.

 

Gebruiker per Gebruiker: Ga naar de betreffende Gebruiker in het Beheerdersportaal en stuur hem/haar een e-mail om de PC Softphone te activeren door te klikken op de link “Stuur PC Softphone informatie e-mail naar Gebruiker”.

  • Naar alle Gebruikers van de account tegelijk: Ga naar de accountgegevens in het Beheerdersportaal en verstuur de PC Softphone activeringsmail naar alle Gebruikers tegelijk door te klikken op de link “Verstuur PC Softphone informatie e-mail naar alle Gebruikers”.

Als u de PC Softphone activatie e-mail naar de Gebruiker stuurt, download de link en log in met zijn/haar Gebruikersportaal gegevens (e-mail en wachtwoord). Er wordt automatisch een nieuwe “PC Softphone” apparaat aangemaakt in het Beheerdersportaal.

2. Voeg een PC Softphone toe in het Beheerdersportaal (alvorens de Gebruiker inlogt op de PC Softphone)

  • Ga naar Apparaat toevoegen -> PC -> Model: PC Softphone,
  • Kies de versie en wijs die toe aan de Gebruiker van uw keuze

Let op!
Gebruik altijd een uniek e-mailadres op ons hele platform voor de login van elke Gebruiker (gebruik bijvoorbeeld niet info@in2cloud.be voor meerdere Gebruikers).

Synchronisatie van contacten

Interne contacten en BLF’s worden automatisch gegenereerd in de PC Softphone. Als de Gebruiker toegang wil hebben tot zijn globale en privé-contacten, kunt u het vakje “globale en privé-contacten” aanvinken op het tabblad “extra” via het Beheerdersportaal.

Let op!

  • Als u deze optie inschakelt, worden alle contacten (privé + globaal + intern met BLF) weergegeven in het tabblad Contacten van PC Softphone. BLF’s zullen niet langer bovenaan het tabblad contacten worden gehouden. Wij adviseren de contactlijsten te gebruiken via het Gebruikersportaal of rechtstreeks vanuit de CRM van het bedrijf.
  • De PC Softphone is ook compatibel met onze Phone Companion en kan worden geselecteerd als het voorkeursapparaat voor Click to call.
  • Contactpersonen die zijn gesynchroniseerd vanuit een bepaald CRM of ERP via Contact Sync worden niet weergegeven in de PC Softphone.

Parameters

De Gebruiker kan zijn voorkeursinstellingen zelf configureren door te klikken op het headset-pictogram in de linkerbovenhoek van de PC Softphone.

 Het is ook mogelijk om bepaalde vensters te tonen of te verbergen.